„Minden íz egy történet”
A Mátészalkai Sütőipari Kft. 100% magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás, mely közel 70 fő részére biztosít stabil munkahelyet, és reméljük ez a szám a közeljövőben emelkedni fog.
A Szabó család minden tagjában ott van a kenyér iránti szeretet amit a felnövő generáció visz tovább.
Így lettem édesapám után én, (Artúr) a Kft. ügyvezetője és mindent megteszek azért, hogy a gyermekeimet a mindennapi kenyerünk iránti tiszteletre neveljem.
A város egykori kenyérgyára 2005-ben került a családunk tulajdonába. Már akkor is az a cél vezérelt minket, hogy egészséges táplálék kerüljön azoknak az asztalára, akik a kenyereinket, péksüteményeiket vásárolják.
Megvolt hozzá a kellő szakértelem, a jól és folyamatosan képzett alkalmazotti létszám – a pékek, akik nem felejtettek el korán kelni.
Mátészalkán két műszakban dolgoznak, azért, hogy a vevők kívánságának eleget téve, naponta háromszor legyen a pultokon a friss kenyér és a pékáru a legjobb minőségű alapanyagból.
De nem elég a pékszakmát „csak” ismerni, mert szív nélkül nemcsak a kenyér, hanem semmilyen más étel nem az igazi. Kell még hozzá elhivatottság, alázat a természet adományai és folyamatai iránt.
A Mátészalkai Sütőipari Kft. égisze alatt, sok- sok fáradozásom eredményeként ezért alakult meg a Kenyérmester csapata, akik ősi módszerekhez visszatérve, valódi kovászos- kézműves termékeket készítenek.
Azon túl, hogy az íze rendkívül finom, pozitív élettani hatásait számos kutatás és kedves feleségem Mónika története is alátámasztja.
Mónika a legjobb reklámarca a terméknek, mert emésztési problémái ellenére ezt ő is fogyaszthatja.
A hosszú ideig tartó érlelés alatt sok kedvező folyamat zajlik, például annyira lebomlik benne a glutén, hogy még az erre érzékenyeknek sem okoz panaszt a mérsékelt fogyasztása – ezt azok tudják igazán értékelni, akik nagyon szeretik a kenyeret. Vagyis mindenki.
A vadkovászt szó szerint babusgatni kell. Az anyakovászt az év 365 napján ugyanabban az időpontban etetgetni, jól létén, hőmérsékletén, növekedési körülményein őrködni kell. Vadkovászos kenyerünket végül a LISZT+VÍZ+SÓ mellett a GONDOSKODÁS és a négy napig tartó gyártási folyamat érleli igazi kenyérré.
A covid járvány alatt elszenvedett veszteségeik pótlására nyert pályázati pénzből hamarosan elkészül a kézműves péküzem.
Itt nemsokára svájci és olasz csúcstechnológia segíti az emberi kéz és szív együttes munkáját.
A vásárlói szokásokat is figyelembe véve már nemcsak többféle, ízesített vadkovászos kenyeret, hanem vadkovászos péksüteményekből, finom pékárukból is többfélét fogunk készíteni.
Szeretnénk, ha ebben a térségben megvalósulna, hogy az itt élő emberek számára elérhetőek legyenek a kiváló minőségű, és a megszokottól eltérő innovatív kenyerek és sütemények.
Hisszük, hogy ahhoz, hogy kiváló termékek szülessenek csak alázatra, szakértelemre és kiváló alapanyagokra van szükség.
Új irány, új termékek, új szemlélet.
Várunk szeretettel!
A gyár régen és most